Symposium: Praat mee over vrij besteedbare financiering

Filantropische donors kunnen hun organisaties en projecten op verschillende manieren financieren. De afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor meer vrij besteedbare financiering, zowel bij grote vermogensfondsen in de Verenigde Staten als in de Europese fondsenwereld. Wat zijn de voor- en nadelen van vrij besteedbare financiering?

Op 19 maart organiseert het Centrum voor Filantropische Studies van de Vrije Universiteit in samenwerking met de Nationale Goede Doelen Loterijen het symposium Vrij besteedbare en lange termijn financiering van maatschappelijke organisaties. Dit symposium gaat vooraf aan de oratie van Pamala Wiepking ter aanvaarding van haar leerstoel De maatschappelijke betekenis van goededoelenloterijen.

Het symposium en de oratie zullen volledig online plaatsvinden.

Sprekers zijn o.a. Kathy Reich (Director BUILD initiative, Ford Foundation), Sigrid van Aken (directievoorzitter Nationale Goede Doelen Loterijen) en Pamala Wiepking (Vrije Universiteit). In een interactieve sessie praten de deelnemers over de praktijk van vrij besteedbare en lange termijn financiering van maatschappelijke organisaties.

Aanmelden kan tot 12 maart. Meld u hier aan.